- představujeme letošní adventní kalendář časopisu DUHA

Milé čtenářky a čtenáři DUHY,

abychom vám zvládli v rámci našeho časopisu zaslat všechna čtyři čísla včetně adventního kalendáře, začínáme už teď. První adventní číslo se jmenuje O ČEM VYPRAVUJE HVĚZDA a najdete v něm 24 příběhů – na každý den adventní doby jeden. Příběhy nespojuje čas, místo, dokonce ani doba, ale hvězda.

Milé čtenářky a čtenáři DUHY,

abychom vám zvládli v rámci našeho časopisu zaslat všechna čtyři čísla včetně adventního kalendáře, začínáme už teď.

První adventní číslo se jmenuje O ČEM VYPRAVUJE HVĚZDA a najdete v něm 24 příběhů – na každý den adventní doby jeden. Příběhy nespojuje čas, místo, dokonce ani doba, ale hvězda. Najdete ji ve všech příbězích! Zazáří na periferii Kalkaty, v Rusku, ale také ve skříni jedné židovské babičky, aby vyprávěla také o tom, že ve světě občas vycházejí i bludné „hvězdy“. Jiné hvězdy nám zase připomenou starozákonní příběhy – třeba ten o Abrahamovi, nebo o Samuelovi, nebo novozákonní příběh o Marii a andělu Gabrielovi. Poslední hvězda zazáří nad Betlémem a dokončí putování mudrců. A my vám přejeme, abyste doputovali také!

Naše paní malířka na letošní adventní kalendář namalovala chvíli, kdy mudrci došli, a vy můžete do obrázku noční oblohy dolepovat každý den jednu hvězdu. Pomalu se tak bude rozsvěcovat nebe i nad vaším betlémem. Je to proto, abychom nezapomněli, že taková hvězda svítí i v našem srdci a ukazuje nám cestu k Bohu.

Na webových stránkách můžete svou hvězdu ještě více rozzářit, protože tady najdete ke každému příběhu úkol, ale také obrázek, omalovánku nebo další zajímavosti vztahující se k příběhu.

A protože cesta za hvězdou nebývá jednoduchá – i s naší adventní cestou to nebude jen tak. Bude se před vámi otevírat pomalu krok za krokem, den za dnem a budete k ní muset nejprve získat heslo z předchozího dne. Teprve to otevře den další. Heslo k prvnímu kroku najdete hned v prvním příběhu – budete-li pozorně číst. A víc už neprozradíme, dál už musíte jít sami :)

DUHA adventní kalendář