Je to zhruba měsíc, co jsme přáli maminkám k jejich svátku. Třetí červnovou neděli slaví svůj svátek všichni tatínkové. Můžeš si také připomenout pěstouna Pána Ježíše, svatého Josefa. Je nám takovým vzorem tatínkovství.

► Rádi pečete nebo kuchtíte? Zkuste tátovi k svátku něco upéct. Použít můžete některý z receptů na našem webu.

► Má váš tatínek rád krásná auta? Můžete tatínkovi některý auťák vymalovat!

► I tátu určitě potěší několik milých slov od vás - vyrobte mu přáníčko podobné jako ke Dni matek!

► nebo co takhle vyrobit vlastnoručně pohár pro tatínka?

Co všechno k tomu potřebujeme? Není toho mnoho: 2 papírové kelímky na nápoje (mohou být i plastové, ale s papírovými se lépe pracuje), barevné papíry, nůžky a lepidlo.

Postup: je jednoduchý: nejprve slepíme kelímky dnem k sobě (viz obrázek 1), poté přeložíme barevný papír a na hřbetové straně vystřihneme 2x tvar srdíčka podle obr. 2. Srdíčka pak přilepíme k poháru tak, jak je to znázorněno na obrázku číslo 3 - v případě práce s plastovými kelímky je lepší místo lepidla použít oboustrannou lepenku. A pohár je hotový. Teď už jen ozdobit podle vlastní fantazie. Pro výrobu ozdob můžeš použít barevné papíry nebo filc, ale také různé obrázky z časopisů nebo fotky.

pohár pro tatínka k svátku

Víš, že i tátové si rádi hrají? Vyzkoušej to. Vymysli si pro tatínka zábavné úkoly a připrav mu třeba společně s maminkou nebo sourozenci malou bojovku. V cíli ho pak můžeš překvapit a obdarovat svým vlastnoručně vyrobeným pohárem.


► Vymalovat můžete také omalovánku pro tatínka: když klidneš na obrázek, omalovánka se zvětší do plné velikosti.

Se svolením převzato z knížky
Poklad srdce: Antistresové omalovánky o mateřství a rodině s biblickými verši.
Ilustrace Katka Holloman.
Vydala Brněnská tisková misie. 


svatý Josef vitrážV zemích jako je např. Itálie nebo Španělsko se Den otců tradičně slaví v den Slavnosti sv. Josefa. Na našem webu si můžete stáhnout šablonu pro vymalování nebo výrobu vitráže s obrázkem sv. Josefa anebo i další podněty k připomenutí svátku svatého Josefa.