Tato slova zazněla 13. března 2013 ve večerních hodinách nejen na svatopetrském náměstí, ale také z televizních i počítačových obrazovek, z tabletů, mobilů a rádií - prostě všude po světě, kde lidé sledovali volbu nového papeže.

My jsme pro vás k tomuto dni připravili malý komiksový životopis Jorge Maria Bergoglia - jak se papež František jmenuje původním jménem. Obrázek si můžete stáhnout jako omalovánku.

komixový životopis papeže Františka

Z Bible víme, že Pán Ježíš bral děti do náruče a žehnal jim. Papež František chce jít ve stopách Ježíše Krista a proto se často obrací také k dětem. Žehná jim, bere je do náruče a rozdává radost všem ve svém okolí. Připravili jsme pro vás podle fotografií ze světového zpravodajství několik omalovánek, které tyto situace zachycují. Věříme, že i vám přinesou radost z toho, že každého z nás má Bůh rád. A o tom můžeme povědět i svým kamarádům a kamarádkám.

 

papež František a děti

papež František a děti papež František a děti papež František a děti
papež František a děti papež František s ovečkou papež František Ježíš a děti

 

S rodiči si také můžete přečíst několik vzpomínek lidí, kteří papeže Františka znali v době jeho kněžského působení v rodné Argentině. Tyto úryvky z knihy "Bergogliův seznam" najdete v článku  Papež František – střípky z pestrého života (na webu Víra.cz).

Papež František na internetu:
Papež František ve věcném rejstříku a ve jmenném rejstříku na webu vira.cz
Papež František ve věcném rejstříku a ve jmenném rejstříku na webu pastorace.cz
Papež František - články na webu radiovaticana.cz