Přinášíme vám druhou ukázku z knihy: Já se taky zpovídám!, která velmi dobře dětem vysvětluje podstatu svátosti smíření. Autor v této bohatě ilustrované knize nabízí čtenářům text, který je může doprovázet po celou dobu přípravy na první svatou zpověď. Vede dialog s dětmi, ptá se na jejich zkušenosti, nabízí jim své názory, vysvětluje úryvky z Písma svatého. A to vše tak, aby dobře pochopily pravý význam svátosti smíření a připravovaly se na ni jako na důležité setkání s Ježíšem Kristem.

"V knize se otevřeně mluví o zlu a přitom je jasné, že Bůh má vždycky navrch. Můžete ji číst spolu s dětmi, je velmi vhodná jako základ pro setkání dětí připravujících se na svátost smíření ve skupinkách. Její největší přednost vidím v aktuálnosti dětských radostí a starostí a nabídce konkrétních realizovatelných postupů v boji s vlastními nedostatky. Nenarazíte zde na moralizování, ale na Ježíše, který k dětem promlouvá skrze evangelijní texty. Právě skrze úryvky Písma mohou děti poznat, jak se rozhodnout, aby se jejich jednání a smýšlení ubíralo správným směrem. Kniha ukazuje biblické příběhy ve světle dnešního světa, vede děti k přemýšlení a dialogu." (komentář katechetky Paedr. Marie Nedbalové)

 Se svolením převzato z knížky Já se také zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření. Autor: Tonino Lasconi. Vydalo nakladatelství Paulínky.