Ahoj děti! Umíte už spočítat všechny prsty na svých rukou? Ať už ano nebo ještě ne, pojďte s námi a s jedním pastýřem počítat ovečky do betlémských kopců.

Počítat budeme s knížkou Noc plná hvězd, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství. S ilustracemi Honor Ayresové a textem Jan Godfreyové si nejen procvičíme počítání od 1 do 10, ale také si zopakujeme více či méně obvyklé názvy činností, které vám určitě budou blízké. Býváte někdy rozespalí a unavení? Anebo už jste někdy bloumali, klouzali se nebo škobrtali? Náš pastýř si asi s ovečkami užil nejednu trampotu, než je všechny shromáždil:

Noc plná hvězd

Přes kopec přicházela jiná ovečka a byla unavená. Teď už byly s pasáčkem tři ovečky, rozespalá, zívající a unavená.

"Béé, Béé, Béé",

bečely tři ovečky.

 

Přes kopec přicházela další ovečka a trochu bloumala. Teď už byly s pasáčkem čtyři ovečky, rozespalá, zívající, unavená a bloumající.

"Béé, Béé, Béé, Béé",

bečely čtyři ovečky.

 

Přes kopec přicházela další ovečka a smekala se po kamenech. Teď už bylo s pasáčkem pět oveček, rozespalá, zívající, unavená, bloumající a smekající se.

"Béé, Béé, Béé, Béé, Béé",

bečelo těch pět oveček.

 

Přes kopec přicházela další ovečka a sem tam uklouzla. Teď už bylo s pasáčkem šest oveček, rozespalá, zívající, unavená, bloumající, smekající se a klouzající.

Béé, Béé, Béé, Béé, Béé, Béé",

bečelo těch šest oveček.

 

Přes kopec přicházela další ovečka a škobrtala po cestě. Teď už bylo s pasáčkem sedm oveček, rozespalá, zívajícíunavená, bloumající, smekající se, klouzající a škobrtající.

Béé, Béé, Béé, Béé, Béé, Béé, Béé",

bečelo těch sedm oveček.

 

Přes kopec přicházela další ovečka a přeskakovala balvany. Teď už bylo s pasáčkem osm oveček, rozespalá, zívající, unavená, bloumající, smekající se, klouzající, škobrtající a přeskakující balvany.

Béé, Béé, Béé, Béé, Béé, Béé, Béé, Béé",

bečelo těch osm oveček.

Noc plná hvězd

Noc plná hvězd

Co se stalo dál, si můžete dočíst v knize Noc plná hvězd, ale také v Bibli anebo v našem Vánočním příběhu. Nově také v naší dokreslovací vánoční knížce. Druhá polovina knížky nás přivede do Betléma a třeba se pak i my vydáme s pasáčkem a ovečkami vyprávět lidem o radosti z Ježíšova narození.

Ať už se rozhodnete knížku si domů pořídit nebo ne, můžete si s námi také do této nebo jakékoli jiné knížky vyrobit rohové záložky s veselými obrázky


Pro malé počtáře máme také na webu pracovní listy s Biblickým počítáním, z nichž si můžete vytvořit i malou knížečku.