Ilustrované modlitby

Milé děti, milí rodiče,

Přinášíme malou pomůcku pro pravidelnou společnou modlitbu - "modlitbu s obrázkem". Při pravidelné ranní nebo večerní modlitbě se s dětmi můžeme modlit jejich vlastními slovy nebo slovy motlitby Páně- "Otče náš" a jiných modliteb.

Naše připravené listy si vytiskněte a společně s dětmi vybarvěte a dotvořte. Potom přeložte list na polovinu tak, aby na jedné straně byl pouze obrázek a na druhé text. Slepte stránku dohromady lepidlem a doporučujeme výslednou kartu zalaminovat, aby byla trvanlivější.

Náš obrázek mohou pak mít děti mít při modlitbě před očima, mladší děti si ho mohou prohlížet, starší číst text, který se tak lépe naučí.

Dnes vám přinášíme vám modlitbu "Otče náš" ve dvou verzích:

V první variantě listu je prostor k vašemu kreativnímu dotvoření - do obrázku si mohou děti domalovat samy, co je pro ně v tomto tématu důležité, mohou nakreslit sebe, svou rodinu, kamarády, případně můžete dolepit i koláž z fotografií. Na volnou stranu si pak mohou samy dopsat modlitbu "Otče náš" (případně modlitbu jejich vlastními slovy), obě strany pak mohou krásně vybarvit a vyzdobit.

 "Otče náš" -  k vlastnímu dokreslení i dopsání (JPG, 37 kB) 

Druhá varianta je připravena k vybarvení, případně dozdobení stránky s textem.

 "Otče náš" - k vybarvení (JPG, 89 kB) 

Můžete se těšit i na další "modlitby s obrázkem"!