Dnes, 8. prosince, vstupujeme do Roku milosrdenství. Papež František svůj průvodní list k této veliké události začíná slovy: "Ježíš Kristus je tváří Otcova milosrdenství" a dále píše, že Pán Ježíš svými slovy, gesty a celou svojí osobou zjevuje Boží milosrdenství.

Dospělí si mohou celý list přečíst na webu radiovaticana.cz. S dětmi si můžete na našem webu přečíst příběh s obrázky  O milosrdném otci a marnotratném synu a také si k němu vytisknout omalovánky nebo obrázkové čtení. Převyprávěné podobenství o marnotratném synu vydalo v omalovánkovém sešitu "Zpátky u tatínka" také nakladatelství Paulínky. Zde si můžete k vybarvení stáhnout několik obrázků z této publikace:

A víte, kdo byla Faustyna Kowalská? Byla to polská řeholnice, kterou v r. 2000 svatořečil papež Jan Pavel II. Více se o jejím životě a také o tom, proč o ní mluvíme v souvislosti s Božím milosrdenstvím, dočtete v omalovánkovém sešitu "Ježíši, důvěřuji Ti", který také vydalo nakladatelství Paulínky:

omalovánka Faustyna Kowalskaomalovánka Faustyna Kowalskaomalovánka Faustyna Kowalskaomalovánka Faustyna KowalskaFaustyna Kowalska, Jan Pavel II - omalovánka

podobenství o dlužnícíchO tom, jak se učit být milosrdným od samotného Ježíše, se můžete dočíst ve vyprávění O milosrdném Samaritánovi, a také si můžete vytisknout a zpracovat tématický pracovní list (viz také obrázek vlevo). A o tom, jak veliké a velkorysé může být Boží milosrdenství a odpuštění, a jak se tomu můžeme učit i my vůči lidem okolo nás, se dozvíte v pracovním listu na obrázku vpravo, který vypráví podobenství O dvou dlužnících.

 

Podobenství o milosrdném Samaritánovi si můžete připomenout také v tomto krátkém animovaném provedení. Video je uveřejněno se svolením nakl. Paulínky a pochází z DVD Ježíšova podobenství.