Milé děti, slavíte rádi? Narozeniny, svatbu, nebo třeba teď i Velikonoce? Tak to určitě víte, co všechno je k uspořádání oslavy třeba a co to všechno dá starostí. Ale pozor! Uklízení, chystání a to všechno zařizování kolem není nejdůležitější! A nebylo to ani v Ježíšových časech.

Nejdůležitější totiž bylo SPOLEČNĚ SE RADOVAT! A když se přitom tehdy pilo víno, nebyla to vůbec žádná zhýralost. Vyrobit víno totiž dalo velkou práci a lidé je pili s úctou – z radosti ze života a z vděčnosti, že od Boha dostávají všechno, co k životu potřebují. A také proto, že jim připomínalo oslavu, kterou má pro nás Bůh připravenou v nebi. Takže vám přejeme radostné Velikonoce s velkým R! Protože radovat se – to už je jako být jednou nohou v nebi!

Návod na pečení chlebových bochánků a výrobu vínového kokteilu

Ve starším březnovém čísle Duhy najdete krásný návod, jak si upéct chlebové bochánky nebo připravit vínový kokteil. Takto byste si mohli připravit podobnou slavnost, jako se připravovala v Ježíšove době. Přejeme Vám dobrou chuť! Další čtení a malování k Velikonocům najdete také v našem Kalendáři.

Minulá čísla Duhy nám přinesla také nějaké podněty, z nichž si můžete vybrat námět pro svou katechezi.