Ahoj kamarádi!
Víte, že 5. září si připomínáme jednu z nejznámějších současných svatých? Ano, jde o naši známou "Paní v bílém sárí" známou pod označením Matka Tereza. Matkou je nazývána proto, že se starala jako maminka o všechny chudé, bezbranné, umírající a žebráky v Kalkatě a jiných městech Indie.

Nakladatelství Paulínky vydalo knížku o této významné ženě, z níž dnes zveřejňujeme ukázku o tom, že i Matka Tereza byla kdysi miminkem, malým dítětem. A jakou se stala hrdinkou! Kdo by Matku Terezu dnes neznal? Na webu nakladatesltví Paulínky si můžete část knížky i prolistovat!
 
Vidíte, nejen Matka Tereza, ale i my se můžeme stát hrdiny pro Pána! I my se můžeme stát svatými! Každé malé dítě může mít své srdce otevřené pro Boha, tak jako Matka Tereza...
 
► Pro snadnější přečtení nebo tisk si obrázky rozklikněte:
 
    Ukázka se svolením přejata z knihy Kateřiny Šťastné:
     Misionářka lásky,
     
kterou vydalo nakladatelství Paulínky.

 

 

 

 

Nabídka materiálů:

Matka Tereza Matka Tereza, autor: Gabrila Suchlová
 

• Omalovánky ke stažení:

převzaty se svolením ze sešitu vydaného nakl. Paulínky "Život Matky Terezy":
 

 

• K poslechu písnička:

  

písnička "Bílé sárí"  ze stejnojmenného CD nazpívaného Bobem Fliedrem a dětským sborem Bobci, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství v r. 2010. CD lze zakoupit zde.
 

• Více o životě Matky Terezy

  • si můžete přečíst na webu vira.cz nebo si koupit animovaný film pro děti z Nakladatelství Paulínky (momentálně nedostupný).
  • TV Lux nabízí krátké animované video ve slovenštině o Matce Tereze spojené se ctností laskavost. 
  • V minulosti jste také měli možnost shlédnout krásný hraný film o jejím životě nazvaný: Pero v Boží ruce, který však už není momentálně v distribuci. Děti, četly jste ještě další knihy o Matce Tereze? Nebo viděly jste nějaký dokument o ní? Napište nám o tom na naši webovou adresu deti@vira.cz. Budeme se těšit na vaše dopovědi!