- čtení, tvoření a luštění pro dobu vánoční

Štědrý den a s ním oslava Ježíšova narození se kvapem blíží. Připrav se s námi na Vánoce.

 

Štědrý den a s ním oslava Ježíšova narození se kvapem blíží. Pokud se na Vánoce připravuješ s naší adventní cestou, jsou už Maria s Josefem a oslíkem skoro v Betlémě. Mají určitě velikou radost, že jsi jim pomohl/a odstranit překážky, a že se nemuseli trmácet po rozbité cestě. Maminka by ti jistě mohla vyprávět, jak je náročné před narozením miminka zdolávat na cestě jámy i kopce.


Možná jsi slyšel/a, že minulý týden do naší země skauti dovezli světlo až z dalekého Betléma. Možná ho máte už doma anebo si ho během Vánoc domů přinesete. Na našich stránkách si můžeš stáhnout šablonu s lucernou a vytvořit si obrázek na sklo, který ti to světlo z místa Ježíšova narození bude připomínat. V galerii vánočních šablon si ale můžeš vybrat i další obrázky vhodné pro tuto oblíbenou aktivitu.

Pro ty, kdo mají rádi rébusy, křížovky a omalovánky, nabízíme a průběžně doplňujeme materiály v sekci rébusy a omalovánky.

A o tom, co všechno se událo kolem Ježíšova narození, se dočteš v našem Kalenáři.

Krátké vyprávění si můžeš přečíst hned teď. Průvodcem ti bude vánoční svíčka Kristián...

Se svolením přejato z knihy: "Svíčka jménem Kristián a povídání o Vánocích", vydalo nakladatelství Barrister & Principal, autor: Werner Tiki Küstenmacher

 

kristián vánoční svíčka

 

kristián vánoční svíčka

kristián vánoční svíčka

kristián vánoční svíčka

Nyní žil izraelský národ ve své zemi, stále doprovázen Božími zázraky. Dostal opravdového krále. Největším králem v dějinách izraelského národa byl král David, po něm přišel moudrý Šalamoun. Potom se však říše rozpadla na dvě části a nakonec byl Izrael odveden do vyhnanství okolními mocnostmi.

kristián vánoční svíčka

O tom, jak si Bůh vyvolil Pannu Marii, aby se stala maminkou Mesiáše, a co všechno se stalo před jeho narozením, se dočteš v našem adventním příběhu. A jak se Ježíš narodil v chudé betlémské stáji a proč tomu tak bylo, popisuje vánoční příběh. A co k tomu vypráví vánoční svíčka Kristián?

kristián vánoční svíčka

 

kristián vánoční svíčka

kristián vánoční svíčka