Milí rodiče a učitelé, v končící adventní době si můžete s dětmi připravit dokreslovací pracovní listy s tématem vánočního příběhu. Procvičíte si mimojiné s prvňáčky psaní číslic nebo s předškoláky grafomotorická cvičení, a to vše nenásilně ve vánočním příběhu.

Tyto listy si můžete vytisknout buď jednotlivě ve velikosti A4 nebo A5 a poté založit do desek s euroobaly nebo si z nich můžete vyrobit leporelo podle návodu popsaného v předchozí adventní knížce. Pracovní listy jsme pro vás připravili také ve formě hotového sešitu ve formátu pdf (po otevření souboru v programu Adobe Reader zadejte tisknout jako brožuru).

V první polovině příběhu si děti kromě seznámení s pastýřem Jakubem a jeho zvířátky procvičí motoriku a psaní číslic, v druhé části se pak rozvíjí události vánoční doby doplněné rébusy. Celý příběh je ve formě oblíbeného obrázkového čtení. Poslední stránka formou jednoduchého komixu shrnuje Ježíšův život a jeho působení na zemi a je vlastně takovým stručným résumé církevního roku. Podklady k tisku najdete na našem webu v sekci Skládám si knížku.

Vánoční dokreslovací knížka

Titulní strana

vánoční dokreslovací knížka

str. 1

Vánoční dokreslovací knížka

str. 2