Milé děti, na tomto webu se některým z vás líbily omalovánky starých (historických) automobilů - veteránů.  Nabízíme  vám proto jeden tip na krásnou výstavu.

Trvalá výstava historických českých historickvýh aut Aero se nachází v Podbrdském muzeu v Rožmitále pod Třemšínem (nedaleko Plzně). Je to nejucelenější sbírka 32 historických vozů Aero. Tato krásná auta se vyráběla v naší zemi skoro před sto lety od roku 1929 a ž do roku 1951, kdy výrobu bohužel ukončili komunisté. Ale na této výstavě si můžete prohlédnout mnoho historických aut a dokonce i malé dvě autíčka Aero pro děti, ve kterých se možná vozili jako malí vaši pradědečkové a prababičky.

V tom samém muzeu je i velmi pěkná letní interaktivní výstava o skautingu. Lze se na ní zábavně poznat, co vše skauting nabízí dětem a celé společnosti.

A protože se nám v Rožmitále velmi líbilo, dáme vám i více tipů… Městečko leží pod krásnými a rozlehlými lesy Brd, které byly ještě donedávna uzavřené normálním lidem, protože tam bylo zakázané vojenské území. Nyní je tam ale už možné vydat se na pěkné výlety do přírody, kde potkáte jen málo lidí, tedy žádné davy lidí jako na Šumavě nebo v Krkonoších! A navíc, bývalé vojenské cesty a silnice jsou vhodné i pro pohodlnou jízdu na kolech. V Rožmitále se lze i dobře najíst v několika restauracích. Krásná je například restaurace New romance na břehu velkého rybníka. A ubytovat se je možné například přímo na krásném náměstí v penzionu Panský dům. V městečku je i „cvokařské muzeum“ – co myslíte, že tam asi budou vystavovat? :-)

Odkazy k textu: