Milé děti

řekne-li se „život jde dál“, může to znamenat povzdechnutí, že člověku nic jiného nezbývá, ale může to znamenat i něco jiného. Když věříme, že Ježíš je vzkříšení a život a že kdo v něho věří, i kdyby umřel, bude žít navěky, může věta „život jde dál“ také znamenat, že život smrtí nekončí a že po smrti získáme věčný život.

V „dušičkovém“ čísle časopisu o tom všem můžeme společně přemýšlet, představovat si, jak asi vypadají příbytky, které pro nás Ježíš připravil u svého Otce, a jestli budete chtít, tak to třeba i nakreslit a obrázek nám poslat do redakce. Uvnitř časopisu i na webových stránkách najdete reportáž o malém Karlíkovi, který ve svém příbytku u Boha už bydlí, překrásného motýla, kterého pro nás vyfotil P. Pavel Stefan a pro dospělé také námět, jak toto číslo využít v hodině náboženství.

Přejeme vám, ať si užijete hodně milých vzpomínek na vaše věrné zemřelé a úvah o své víře ve vzkříšení.

náhled listopadové Duhy

náhled listopadové Duhy

Další materiály k tématu najdete také zde na webu Víra dětem. Dále nabízíme ke stažení a vytištění dušičkový pracovní list a také návod s fotogalerií, jak vyrobit krásné dušičkové dekorace z podzimního listí.

Se svolením zpracováno z časopisu DUHA.