Tvořím, tvoříš, tvoříme

Milí kamarádi. Je léto a kdo neodjel na tábor, k moři nebo k babičce, možná sedí doma a kouká z okna nebo do mobilu. Takové nudě snadno zabráníme nějakou hezkou aktivitou, že? Takže je zde opět Noe a jeho archa. Ať už vyrábění herního plánu nebo jednotlivých zvířátek do archy. V létě nejsou k dispozici kaštany, ale nezoufejte, je tady další nápad, jak zvířátka vyrobit. Stačí vám k tomu pár barviček, buráky nebo ořechy, lepící tavná pistole a ještě pár drobností. Dáme se do toho? Noemova archa nepočká!

 

Pokud byste si s námi chtěli zahrát zajímavou biblickou hru Noemova archa, jistě vás vlastnoručně vyrobená hra potěší. Během této hry se proměníte v Noemovu rodinu a vaším cílem bude přivést do archy všechna zvířátka a nasbírat pro ně co nejvíce jídla na cestu. Jistě se pobavíte, když doputujete až na políčko, které vyznačuje LOVENÍ ZVĚŘE nebo VODĚNÍ ZVĚŘE DO ARCHY, či další jako UBYTOVÁNÍ ZVÍŘÁTEK V ARŠE.

Nově vám k této hře nabízíme postup, jak vyrobit pár zvířátek a hezky se výtvarně vyblbnout.

ZVĚŘ DO ARCHY VYROBENÁ Z BURÁKŮ

Co budeme potřebovat:

1) nůžky, tavící pistoli, provázky

2) buráky, kaštany nebo ořechy a jiné přírodniny

3) barevné ohýbací drátky, očička (buď z papíru vyrobená nebo koupená plastová)

4) občas i čtvrtky a tempery, hodit se budou i kulatá dekorativní sklíčka

5) peříčka, korálky a vše, co najdete doma

6) případně lze použít i průhledný sprej (lak) pro  lesklý efekt

7) pokud si chete vyrobit i loď, potřebovat budete dva klacíky, papírová plata od vajec a barvy k natírání, případně provázek ke svázání dílů lodi k sobě

Vše potřebné k výrobě zvířátek se dočtete v níže uvedené fotogalerii. Nad jednotlivými fotkami vás budeme provázet procesem tvorby a nabídneme vám i celý zvěřinec pro inspiraci. :-)