Ahoj děti!
Vyráběli jste si s rodiči v adventu naše leporelo? Nezapomněli jsme na vás ani o Velikonocích. Pojďte si s námi poskládat leporelo nebo sešit, do kterého si události můžete sami dokreslit a třeba i trochu s Ježíšovými učedníky prožít velikonoční události.

Vyprávění s obrázky o tom, co vlastně po celou dobu velikonoční slavíme, si můžete sami nebo s rodiči přečíst na našem webu ve velikonočním příběhu a ve vyprávění o seslání Ducha svatého. Knížečka, ke které si na našem webu můžete stáhnout podklady, vás může provázet od neděle Zmrtvýchvstání Páně až do Letnic. Volně navazuje na události křížové cesty, kterou jste si možná procházeli v postní době nebo na Velký pátek a je ke stažení v postní sekci našeho kalendáře.

Podklady k vyrábění leporela si můžete stáhnout hned zde. Pracovní postup a potřebné pomůcky najdete v sekci Skládám si knížku.

Velikonoční knížka - leporelo Velikonoční knížka - leporelo Velikonoční knížka - leporelo Velikonoční knížka - leporelo Velikonoční knížka - leporelo Velikonoční knížka - leporelo Velikonoční knížka - leporelo

Velikonoční knížka - leporelo

 

Kromě této knížky si s námi můžete vystříhat také velikonoční dekorace do okna. Obrázky si vytiskněte buď ve velikosti A4 nebo A5 a poté vystřihněte nebo řezačkou vyřízněte plochy označené křížkem.

velikonoční šablona do okna velikonoční šablona do okna

velikonoční šablona do okna

velikonoční šablona do okna velikonoční šablona do okna