- Agnes se představuje

Milí přátelé a návštěvníci našeho webu,
jistě jste zaznamenali, že jsme 13. 11. 2014 - tedy na svátek svaté Anežky České - stránky deti.vira.cz spustili v „nových šatech“ a v novém redakčním systému. Podle legendy se Anežka narodila v bouřlivé zimní noci jako pokojné, klidné miminko, což prý byl jeden z důvodů, proč byla pojmenována Agnes – to znamená čistá, neposkvrněná, jako ovečka. Svatá Anežka je proto často zobrazována s tímto atributem.

Kromě toho, že byla velkou světicí a obdivuhodnou ženou své doby, věříme v její trvalou přímluvu za náš národ, ale především v událostech revolučního roku 1989, které si v těchto dnech připomínáme. Shodou okolností nás nedávno v redakci navštívila také jedna ovečka, která by ráda na webu vypomáhala. Slovo dalo slovo a my vám tímto představujeme novou pomocnici a občasnou průvodkyni webem – ovečku Agnes:

 

Doufáme, že i nadále bude tento web sloužit dětem k radostnějšímu seznámení s vírou, Biblí a prohlubování života s Kristem. Vaše podněty, dotazy, reflexe jsou vítány, neváhejte nám psát na mail: deti@vira.cz

Za redakci Víra.cz

Gabriela Suchlová