Ilu: AKr.Ahoj děti. Blíží se Neděle Dobrého pastýře. Ježíš sám o sobě řekl, že se mu může říkat Dobrý pastýř. My ale v naší zemi už moc pastýře neznáme. A tak můžeme Pán Ježíše přirovnat třeba k záchranáři nebo k někomu, kdo nám vždy poskytne pomoc, když ho zavoláme.

Možná jste někdy viděli houkat sanitku, anebo hasiče. „Jé! Ambulance! Někdo potřebuje pomoc! Byla bouračka a někdo musí do nemocnice!“ Vy, děti, dobře víte, kdy někdo potřebuje pomoc - a tihle hrdinové na supr autech se pomoct snaží ze všech sil.

Ježíš je dobrý záchranář! Je vždycky tam, kde se děje nějaká těžká věc. Ježíš k nám přišel z nebe, aby nás všechny zachránil od všeho zlého. Když přišel, mnoho lidí mu fandilo. Ale našli se i zlí lidé, kteří ho rádi neměli a ublížili mu. Pověsili ho na kříž, kde zemřel. On ale nezůstal mrtvý. Přemohl všechno zlo, nemoci i smrt a vstal z mrtvých. 

A tak je Ježíš s námi vždycky. I když máme radost, ale i když se trápíme, anebo jsme smutní. On sám na sebe vzal všechno zlo kolem nás a otevřel nám cestu do nebe, kde budeme úplně v bezpečí a kde se budeme radovat. Je proto velmi dobré, když se Ježíše učíme znát a naslouchat mu. Nechme se jím vždy vést!

►Tato omalovánka k tisku ve formátu Pdf.

► Tato omalovánka k tisku ve formátu Pdf.

► Další omalovánky k tématu záchranář a hasič

(Text v úvodu byl se svolením redakčně upraven a použit z kázání P. M. Szaba)