- tvoříme se svatým Martinem a svatou Anežkou

Víš, kteří dva známí svatí budou mít v tomto týdnu svátek? Malou nápovědou je nadpis tohoto článku. Se slovy "lampión" a "listopad" se dnes snad každému vybaví svatý Martin. Chystáš-li se letos oslavit svátek sv. Martina s vlastnoručně vyrobeným lampiónem, můžeš k tomu využít jeden z našich návodů. A chceš-li mít na svatomartinský průvod dlouhodobější vzpomínku, udělej si obrázek na sklo třeba podle našich šablon. Ale co ty 800. narozeniny?

 

Víš, kteří dva známí svatí budou mít v tomto týdnu svátek? Malou nápovědou je nadpis tohoto článku.  Se slovy "lampión" a "listopad" se dnes snad každému vybaví svatý Martin.

Chystáš-li se letos oslavit svátek sv. Martina s vlastnoručně vyrobeným lampiónem, můžeš k tomu využít jeden z našich návodů. A chceš-li mít na svatomartinský průvod dlouhodobější vzpomínku, udělej si obrázek na sklo obrázek na sklo (GIF, 55 kB) podle našich šablon. Další omalovánky s tématikou svatého Martina a lampiónových průvodů najdeš v Kalendáři.

Ale co ty 800. narozeniny? Víš, kterou významnou českou světici si letos připomínáme?

Je to svatá Anežka Česká. Chceš-li se o ní něco dozvědět nebo si jen připomenout, co už o jejím životě víš, máme pro tebe připravený jednoduchý pracovní list (221 kB). Obsahuje obrázkové čtení, rébus a šablonu s obrázkem sv. Anežky pro výrobu okenní vitráže. Všechny obrázky je také možné použít jako omalovánku. Další omalovánky a barevné obrázkové čtení najdeš v Kalendáři.