Týden, který předchází Velikonocům, se nazývá pašijový nebo také tichý. Křesťané si během něj připomínají události posledního týdne života Ježíše Krista. Prvním důležitým dnem tohoto týdne je Škaredá středa.

► K celému prožívání Velikonoc můžete s dětmi shlédnout dokument z ČtEdu nazvaný Pašijový týden nebo celý příběh ve formě hraného filmu pro děti cca od 7 let s názvem Příběh Ježíše Krista pro děti. Pro úplně malé děti (kolem 5 let) možno pustit veselou animovanou "pohádku" Ježíšova oběť.

► K dokumentu z ČtEdu následně můžete použít pro práci s dětmi rozsáhlejší pracovní listy, k čemuž je pro učitele, pedagogy a rodiče dobré stáhnout si také metodické pokyny.

► ADKS Praha také vyrobilo celý cyklus materiálů k pašijím podle Jana

► Z našeho webu si můžete rozkliknout jednotlivé dny, cose kdy o velikonocích vlastně odehrálo!

 

Rupnikovy omalovánky - cesta svatého týdne

Od Květné neděle do neděle Zmrtvýchvstání je zde také připravený na každý den jeden tématický obrázek k vybarvení a k němu citát církevních otců nebo tip na společný tématický úkol.

 Omalovánky vznikly ve spolupráci Centra Aletti v Římě a Dílny Všech svatých v Rajhradě. 
Zdroj: www.vsechsvatych.cz  / Zveřejněno se svolením

► Ke stažení:

Cesta Svatého týdne ke Zmrtvýchvstání - omalovánky a pracovní list. Ve formátu PDF.

 Brněnská tisková misie si pro vás také připravila on-line film s názvem Příběh Ježíše Krista pro děti, doporučujeme shlédnout, pro malé děti možno pustit animovanou "pohádku" Ježíšova oběť