V krásně ilustrovaném příběhu, kde Bůh není nikde adresně jmenován, prožívá nepatrné zrnko prachu své velké dobrodružství. Ke knize je ke stažení a k vytisknutí také rodinná hra.

O knize:

Naše děti vyrůstají ve světě, který nás dlouhodobě nedokáže ujistit o tom, jak vzácní a důležití jsme. Stejné obavy prožívá i nepatrné zrnko prachu, které je hlavní postavou tohoto poutavého příběhu české debutující autorky Alžběty Špičákové. Díky dobrodružné výpravě do temného sklepa, zvědavosti a touze se ukrýt před tajuplným pánem dílny však zjišťuje, kde je jeho pravé místo a kým doopravdy je. Není totiž obyčejným kouskem prachu, ale vzácným diamantovým střípkem! Překvapení pokračuje, když zjistí, že pán dílny ví o každém jednom smítku a zná jejich příběh.

Kniha nám svou atmosférou připomíná úspěšnou sérii od Maxe Lucada. Věříme, že souhra ilustrací Katariny Monara a dojemného námětu knihy, který je inspirován biblickým popisem Boha, zanechá ve čtenářích otisk důležité pravdy. Pravdy, kterou potřebuje slyšet každý: Jsi důležitý.

Kniha je vhodná pro děti mladšího školního věku (cca 5-10 let), ale její myšlenky mají co říct všem věkovým kategoriím.

Knihu si můžete objednat v Nakladatelství Návrat domů.

 

Manuál ke katechezi:

Ke knize je ke stažení dálě velmi vydařený Manuál s katechezemi a hrami, který lze využít jak v rodině, tak ve škole a při různých formách katechetického programu pro děti.

 

Ukázky z knížky:


Pozvánka: