S příchodem nověho školního roku klepou na dveře i první náznaky podzimu. Až půjdete do přírody, dívejte se kolem sebe a již se můžete začít připravovat na podzimní vyrábění sběrem žaludů, kaštanů, šípků a dalších přírodnin! 

Až půjdete do přírody, dívejte se kolem sebe a sledujte barvy, jako kdybyste byli v nějaké galerii. Když se budete kolem sebe dívat opravdu pozorně, zjistíte, kolik je v přírodě různých odstínů a barev!

Zvířátka z kaštanů, zvířátka z dýní, žaludů a bukvic

Při podzimní procházce sbírejte nejen kaštany a šípky, ale třeba i žaludy nebo na vašich zahrádkách i okrasné dýně. Po příchodu domů je můžete třídit podle velikosti či tvarů, můžete z nich skládat různé obrazce.

Také si s nimi můžete zahrát takovou hru: jeden bude skládat nějaký tvar a ostatní hádají, co to bude. Nebo můžete skládat obrazec postupně, každý se vezme nějaké kaštany a jeden začne vytvářet obrázek, další jej o kousek doplní a tak můžete pokračovat až vypotřebujete všechny kaštany a žaludy. Pokud se dopředu nedomluvíte, co vlastně stavíte, můžete se těšit na zajímavé překvapení.